Întrebări importante pe care să le pui înainte să începi orele de educație acvatică

Din ce în ce mai multe studii înclină în favoarea orelor de înot pentru copii începute de la primele luni de viață. Pentru că bebelușul este deja familizarizat cu mediul acvatic încă din pântecul mamei, primul contact cu apa decurge surprinzător de ușor atât pentru pentru părinți cât și pentru cei mici. Deși la prima oră de înot, cei mici nu au în mod natural mișcările specifice ale sportului, au câteva reacții primare care îi ajută să se simtă foarte bine în piscină.

 În mod natural, organismul unui bebeluș se ”adaptează” rapid la un mediu pe care îl cunoaște deja. Atunci când se află cufundați în apă, din instinct, bebelușii își țin respirația astfel încât lichidul să nu pătrundă pe căile respiratorii. Mai mult de atât, ritmul cardiac încetinește și scade fluxul de sânge trimis în extremități. 

Până să ajungi acolo totuși, e important să adresezi câteva întrebări importante atunci când cauți piscina perfectă pentru micuțul tău. 

  1. Există o serie de investigații medicale necesare până la prima intrare în bazin? 

Orele de înot pot reprezenta prima intrare în colectiv a micuțului, motiv pentru care sunt necesare câteva analize medicale astfel încât să se evite bolile contagioase. De asemenea, părinții care însoțesc micuții în apă trebuie să treacă înainte pe la cabinetul medical. 

  1. Ce specializări are personalul care se ocupă de educația și supravegherea micuților în apă? 

Siguranța fizică și emoțională este de departe cel mai important criteriu, indiferent de activitatea pe care o desfășoară copii. Din acest motiv, părinții trebuie să se asigure că echipa care are grijă de copil este formată din persoane care au certificări solide în educație acvatică, în prevenția accidentelor precum și în acordarea primului ajutor. 

  1. Care este ”bagajul” micuțului pentru orele de înot? 

Atunci când vine vorba de educația acvatică la bebeluși, geanta trebuie să conțină ceva mai multe elemente decât prosopul și costumul de baie. De cele mai multe ori, micuții necesită un scutec special care să prevină ”accidentele” în piscină, o loțiune specială și hăinuțe de schimb. 

  1. Care este temperatura apei din piscină și a aerului din încăpere? 

Părinții știu deja că bebelușii sunt sensibili la schimbările bruște de temperatură pentru ca mecanismele de termoreglare nu sunt definitivate la varste fragede. Apa din bazin trebuie să fie caldă iar cea din încăpere trebuie să aibă câteva grade peste aceasta. Dacă pentru un adult sunt suficiente 20, 22 de grade în apă, pentru cei mici aceasta trebuie să fie cu aproximativ 10 grade mai ridicată. 

  1. Cum și cât de des se face igienizarea apei din bazin? 

Chiar daca părinții și personalul bazinului au luat măsurile necesare de precauție, acest lucru nu înseamnă că apa din bazin va rămâne curată la nesfârșit. Ideal ar fi ca cel puțin o dată pe săptămână aceasta să fie înlocuită complet iar dezinfectarea spațiului să fie făcută cu substante si/sau tehnologii eficiente care nu atacă pielea și ochii micuților înotători. 

SalveazăSalvează

ancagrecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *