Ce deprinderi dobândește micuțul de la primul pas în bazin 

Am povestit în alte câteva rânduri care sunt efectele benefice ale înotului în rândul bebelușilor și al copiilor, de la accelerarea achizițiilor naturale din primele luni de viața până la impresionantele schimbări emoționale. Cu toate acestea, mulți dintre părinți se întreabă ce se întâmplă și mai ales, ce învață concret un bebeluș și, mai târziu, un copil la ore de înot, în mod special la vârste atât de fragede încât nu merg încă în picioare.

În mod surprinzător, așa cum veți vedea înotul se poate învăța chiar înaintea mersului pentru că bebelușul se simte confortabil în apa care îi amintește, subconștient, de siguranța mediului intrauterin. Mai mult de atât, mișcarea în apă îl poate ajuta pe cel mic să se ridice mai ușor și mai repede în picioare. 

Ce învață bebelușul la orele de înot?

În primele luni de viață, viitorul înotător curajos va învăța, înainte de orice, că apa este prietena sa și nu i se întâmplă nimic rău în acest mediu. O consecință directă a acestui aspect va fi faptul că băița va deveni un moment de distracție și de relaxare, nu doar pentru cel mic, ci și pentru părinții lui. 

Tot în primele luni de viață, va învăța să își controleze respirația și să sufle bule în apă. Acest moment este extrem de important pentru că acum va căpăta suficientă încredere în sine și în mediul înconjurător încât își poate cufunda fața în apă fără frică. De asemenea, în această perioadă poate învăța să lovească apa cu mânuțele și piciorușele. Chiar dacă din afară pare doar un alt prilej de joacă, în realitate acest tip de exercițiu întărește musculatura și scheletul și îl ajută pe micuț să facă primii lui pași. 

Ce învață copilul de 1 an + la lecțiile de înot?

La această vârstă, cei mai mulți dintre copii au început să facă deja primii pași pe uscat. În bazin, acesta este momentul în care vor învăța cum să intre și cum să iasă singuri din piscină cu ajutorul scărilor astfel încât să fie în siguranță. 

Tot acum își vor stăpâni bine respirația și învață cum să își țină tot căpușorul sub apă fără teamă. De asemenea, cei mai mulți dintre ei pot deprinde acum săriturile simple în piscină, în zona de mică adâncime. 

Cei care se apropie sau au depășit pragul de 18 luni învață cu ușurintă la această vârstă diferite tehnici de plutire și chiar încep să se deplaseze singuri în apă, până la marginea bazinului. 

Ce învață copilul de 2 ani + la lecțiile de înot?

La această vârstă, rutina de la bazin se va schimba mult iar copilul începe să arate în piscină ca un înotător veritabil. La doi anișori, copiii pot fi învățați cu ușurință mișcări simple de înot și își vor folosi din plin mâinile și picioarele ca să înainteze în apă. Tot în acest moment, copii pot face pluta pe spate, parcurg distanțe din ce în ce mai mari în piscină și își pot ridica singuri greutatea din apă pe marginea piscinei. 

ancagrecu

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *