8 motive să îți aduci micuțul la bazin 

Cred cu tărie că una dintre misiunile mele în viață este să îi ajut pe copii să fie sănătoși și fericiți, iar cel mai simplu lucru pentru mine este să fac acest lucru prin intermediul programelor de educație acvatică. 

Deși veți regăsi toate aceste efecte benefice detaliate cu alte ocazii, astăzi vom trece împreuna în revistă câteva dintre cele mai importante motive pentru care cel mic trebuie adus la piscină aproape de când deschide ochii pe lume. Aproape ☺ 

  1. Cu siguranță cel mai important motiv din lume pentru a-l înscrie pe cel mic de la o vârstă fragedă este faptul că o viață activă îl poate feri, peste timp, de o sumedenie de probleme de sănătate. Cu cât gustul vieții sportive este deprins mai devreme, cu atât va fi mai ușor pentru copil și, mai târziu, pentru adult să facă loc mișcării și disciplinei sportive în viața sa. 
  2. Ora la bazin poate fi un prilej de conectare sau de relaxare. În cadrul programului de înot pe care îl coordonez, părinții au două opțiuni: fie iau parte activ la ora micuțului pentru un moment de conectare piele pe piele sau se pot relaxa pe marginea bazinului cu un preparat savuros în față. 
  3. Un alt motiv extrem de important pentru care ora la bazin ar trebui sa facă parte din ritualul săptămânal este acela că la un moment dat, cunoștințele dobândite în piscină alături de instructori specializați pot salva viața copilului. Oricât de mult ne-am dori să îi protejăm, realitatea de care se lovește fiecare părinte este că nu ne putem crește copiii sub clopote de cristal. Prin urmare, datoria noastră este le oferim toate mijloacele necesare prin care cei mici să devina independenți și să fie în siguranță, indiferent de mediu. 
  4. În urma anilor de înot, printre primele lucruri care încep să se contureze la bazin, în cazul copiilor, este încrederea în propriile puteri pentru că micile victorii dobândite la piscină îi vor învăța că prin efort și ambiție, pot reuși tot ce își propun. 
  5. Fie că vorbim despre copii care merg deja în picioare, fie că vorbim despre bebeluși, o altă urmare vizibilă a înotului este întărirea structurii osoase și a mușchilor. 
  6. În ceea ce privește bebelușii, este deja limpede că înotul îi ajută să se ridice mai repede în picioare. Dincolo de acest aspect, un astfel de sport contribuie în mod simțitor la îmbunătățirea echilibrului și a capacității de coordonare. 
  7. Chiar dacă la prima vedere nu pare că există nicio legătură între ușurința cu care învață copiii la școală și înotul, adevărul este că activitatea de pe urmă va avea un impact major asupra felului în care se devoltă creierul celor mici, asupra capacității de analiză, de ascultare și de memorare. Am scris aici mai multe despre cum poate contribui educația acvatică la performanțele școlare ale copiilor. 
  8. Înotul este singura activitate sportivă recomandată încă de la primele luni de viață tocmai pentru că va aduce micuțului toate efectele benefice enumerate mai sus, precum și o multitudine de alte lucruri frumoase pentru minte, spirit și trup. 

ancagrecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *