Nu întrerupeți orele de educație acvatică pe perioada iernii!

În apropierea iernii, cei mai mulți dintre părinții bebelușilor aflați în primul an la bazin ne ridică diferite întrebări despre potențialele pericole care îi pândesc pe cei mici din cauza frigului. De fapt, prin respectarea unor reguli foarte simple, copiii nu sunt în pericol să sufere deloc din cauza temperaturilor de afară. Important este, așa cum desigur știu toți părinții, ca micuții să fie complet uscați, inclusiv în urechiușe, când pleacă de la bazin și să fie îmbrăcați cu haine uscate, potrivite anotimpului.

Chiar dacă părinții care nu îi mai aduc la orele de educație acvatică au doar dorința de a-și proteja copiii, întreruperea orelor de înot îi pot produce copilului mai mult disconfort decât ar putea anticipa oricine.

Se spune despre înot și mersul pe bicicletă că nu se uită niciodată. Ar fi foarte bine să fie așa, dar adevărul, mai ales în cazul copiilor este complet altul. Prin urmare, atunci când orele de educație acvatică sunt întrerupte pentru câteva săptămâni sau chiar luni, copilul va pierde toate achizițiile făcute în acest sens la bazin. Mai mult de atât, o viitoare încercare de a readuce micuțul la bazin se poate dovedi a fi destul de anevoioasă atât pentru copilul care este nevoit să o ia de la capăt cu lecțiile și exercițiile, cât și pentru părintele care va fi nevoit să gestioneze potențialele tantrumuri cauzate de această frustrare. Acest lucru este valabil pentru cei mai mici dintre copii, pentru că cei mai mari dintre ei trec relativ mai ușor peste câteva săptămâni de chiul.

De fapt, orele petrecute la bazin pe tot parcursul anului, dar mai ales iarna, contribuie simțitor la îmbunătățirea sistemului imunitar al copilului, ferind astfel micuțul de răceli și alte neplăceri aduse de sezonul rece. Tocmai de aceea, putem considera cu încredere că răcelile cauze de orele de educație acvatică sunt doar un mit. Totuși, pentru a fi siguri că evităm orice risc, la Baby Spa, măsurile de igienă și educație sunt la fel de stricte indiferent de perioada din an sau numărul participanților la ore.

Apa este curăţată prin electroliză salină, o modalitate care eliberează clorul natural, fără efecte adverse asupra celor mici.

Tot din grijă pentru sănătatea copiilor, la Baby Spa se utilizează o lampă cu ultraviolete cu eficienţă foarte bună în distrugerea tuturor tipurilor de bacterii, virusuri, paraziţi, germeni patogeni din apă. Împrospătarea apei se face zilnic prin înlocuirea unei cantităţi de 40l pentru fiecare utilizator al piscinei. O dată la 10 zile întreagă cantitate de apă din piscină este înlocuită complet. Mai mult de atât, calitatea acesteia este verificată săptămânal.

Un alt lucru important de menționat este faptul că temperatura din bazin și cea din aer rămân constante atât pe perioada verii, cât și pe cea a iernii. Prin urmare, mersul la piscină nu reprezintă un disconfort termic pentru copii și nici nu este o sursă de îmbolnăvire pentru micuți dacă sunt respectate câteva reguli simple de siguranță și igienă.  

ancagrecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *