3 detalii esențiale pentru prima oră de educație acvatică

Începutul de an este plin de rezoluții pentru toată familia, iar dacă printre acestea se numără și includerea unei forme de sport în stilul de viață, atunci trebuie să îi iei în calcul și pe cei mici. Varianta ideală de a face mișcare este înotul, un sport ideal pentru cei mari și pentru copii în egală măsură, începând cu vârsta de 4 luni. Cu o sumedenie de efecte pozitive atât asupra minții, cât și a corpului, înotul este mai mult decât un prilej de bălăceală și de distracție. Desigur că în cazul copiilor, orele de educație acvatică par alcătuite dintr-o înlănțuire de jocuri, însă fiecare dintre acestea are menirea să înlesnească dezvoltarea emoțională, socială și fizică a copiilor. Dacă te numeri printre părinții care vor să își aducă micuții la ore de educație acvatică, iată care sunt primele 3 lucruri de care trebuie să ții cont atunci când veniți la piscină.

1. Asigură-te că piscina are o temperatură adecvată pentru copii

Cu siguranță unul dintre primele lucruri de care trebuie să te interesezi atunci când duci pentru prima dată bebelușul la înot este temperatura apei. Pentru copii, în mod ideal, aceasta trebuie să se situeze foarte aproape de temperatura corpului.

2. Informează-te asupra măsurilor de igienă și siguranță

Deși poveștile băbești spun că cei mici răcesc dacă îi aduci iarna la piscină, adevărul este că dacă măsurile de igienă la bazin nu sunt respectate, copiii se pot îmbolnăvi indiferent de temperatură de afară. În cadrul segmentului premium pentru copii pe care îl coordonez, măsurile de siguranță și curățenie sunt respectate întotdeauna foarte strict. Spre deosebire de sistemul clasic de curăţare a apei cu clor, la Baby Spa este utilizat un procedeu care protejează pielea sensibilă a copiilor şi nu irită mucoasele. Apa este curăţată prin electroliză salină, o modalitate care eliberează clorul natural, fără efecte adverse asupra celor mici.

Tot din grijă pentru sănătatea copiilor, la Baby Spa se utilizează o lampă cu ultraviolete cu eficienţă foarte bună în distrugerea tuturor tipurilor de bacterii, virusuri, paraziţi, germeni patogeni din apă. Împrospătarea apei se face zilnic prin înlocuirea unei cantităţi de 40l pentru fiecare utilizator al piscinei. O dată la 10 zile întreagă cantitate de apă din piscină este înlocuită complet.

3. Asigură-te că aveți un bagaj potrivit

Dacă pentru un adult, un drum la bazin presupune, în cea mai scurtă variantă, un prospop și un costum de baie, lucrurile stau un pic altfel în cazul copiilor. În mod deloc surprinzător pentru părinți, și la bazin se aplică regula din viața de zi cu zi: cu cât e mai mic copilul, cu atât e mai mare bagajul pe care îl cari după tine.

Lăsând gluma la o parte, pentru prima oră de înot a copilului, e nevoie de câteva elemente esențiale pentru confortul și siguranța acestuia, iar în capul listei trebuie să se afle scutecele speciale pentru piscină, impermeabile și foarte absorbante, de cele mai multe ori din neopren. De asemenea, în geanta de înot trebuie să se regăsească un prosop mare și pufos, lapte sau, după caz, o gustare și, eventual, jucăria preferată care să îi capteze atenția în vestiar, atunci când părintele se schimbă. De asemenea, în cazul copiilor mai măricei, în bagaj poate fi pusă și un gel de dus pentru copii, precum și o loțiune de corp. De asemenea, indiferent de vârstă, ideal ar fi ca în geanta să există și o pungă în care pot fi puse obiectele ude.

ancagrecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *