Măsuri de siguranță și igienă în timpul orelor de educație acvatică 

Relația dintre elev, instructor și părinte este una cu totul specială, în bazin si pe marginea acestuia. Desigur că rolul pedagogic al instructorilor este extrem de important, dar ceea ce ne onorează și ne responsabilizează cu adevărat este faptul că părinții au siguranța că noi  le protejăm viețile copiilor și să îi învățăm pe aceștia de pe urmă tehnici care ar putea să le salveze viețile în afara orelor de antrenament. Temelia acestei relații este, ca în cazul oricărei alteia, încrederea. Dacă părinții nu ar avea încredere în specialiștii programului de educație acvatică pe care îl coordonez, atunci copiii ar simți instinctual acest lucru și le-ar prelua nesiguranța. Mai mult de atât, procesul efectiv de educare acvatică ar fi mult îngreunat sau chiar imposibil. 

Pentru a întări în fiecare zi această încredere, discutăm permanent cu părinții, îi ținem la curent cu progresul copiilor și rezolvăm împreună orice neajuns care ar putea reprezenta un obstacol. Dincolo de toate acestea, suntem întodeauna atenți și exigenți la toate măsurile de igienă și siguranță necesare pentru sănătatea și bunădispoziția copiilor. 

CAMERA

Măsuri de igienă la Baby Spa 

  • Pentru curățarea bazinului la care vin copiii se utilizează o lampă cu ultraviolete cu eficienţă foarte bună în distrugerea tuturor tipurilor de bacterii, virusuri, paraziţi, germeni patogeni din apă. Împrospătarea apei se face zilnic prin înlocuirea unei cantităţi de 40l pentru fiecare utilizator al piscinei. 
  • O dată la 10 zile întreagă cantitate de apă din piscină este înlocuită complet. Mai mult de atât, calitatea acesteia este verificată săptămânal iar analiza indicatorilor microbiologici şi fizico-chimici este asigurată de către Laboratorul de Analiză şi Control al Calităţii Apei ALMARO MED, certificat SRAC, ISO9001 şi acreditat de Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică.
  • Curăţarea suprafeţelor adiacente se face zilnic cu substanţa RENTI FG, produs avizat sanitar de Ministerul Sănătăţii şi Familiei, Institutul de Sănătate Publică, certificat de calitate ISO EN 9001, 14001, 13485. Produsul distruge bacterii (inclusiv Salmonella), fungi, levuri şi virusuri (HBV, HIV, ROTA). Este biodegradabil şi nu conţine aldehide fenoli, fosfaţi sau compuşi de oxidare.

Recomandări pentru părinți

  • Înainte de prima oră de înot, micuțul trebuie să primească un aviz medical care confirmă faptul că poate desfășura activitatea și nu suferă de o problemă contagioasă de sănătate. 
  • Pentru orele propriu zise de înot, copiii trebuie să fie echipați cu costume de baie sau, în cazul celor mai mici, cu scutece impermeabile. Acestea de pe urmă sunt imperios necesare pentru a evita micile accidente din bazin.
  • Atunci când se termină ora de educație acvatică, micuții trebuie uscați foarte, foarte bine, șterși bine în urechiușe și îmbrăcați cu haine potrivite temperaturii de afară, chiar dacă mașina este parcată foarte aproape. 
  • Dacă micuțul dă semne de răceală sau altă afecțiune contagioasă, orele de înot trebuie oprite pâna la vindecarea copilului. 
  • Sub nicio formă părinții nu trebuie să intervină în antrenamentul copiilor fără prezența și instrucțiunile specifice oferite de personalul specializat în educație acvatică. Astfel de intervenții, chiar dacă sunt bine intenționate, pot avea urmări serioase. 

Acestea sunt doar câteva dintre măsurile de igienă și siguranță esențiale pentru buna desfășurare a orelor de educație acvatică, iar părinții sunt încurajați să comunice permanent cu instructorii și personalul de fiecare dată când au o întrebare referitoare la toate cele povestite mai sus. 

ancagrecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *