Idei de jocuri pentru băița zilnică

Din păcate, așa cum bine știți, ne confruntăm cu o situație extraordinară și suntem nevoiți să stăm acasă pentru binele nostru și al celor dragi. În acest context, inevitabil am întrerupt orele de educație acvatică pentru că în acest moment este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru micuții noștri. În aceste zile, trebuie să dăm dovadă mai mult decât oricând de empatie, inclusiv în relația cu copiii noștri. 

Perioada de autoizolare este o provocare pentru cei mai mulți dintre adulți. Închipuiți-vă cât de frustrant este pentru cei mici: stau acasă, întocmai ca în vacanță, dar trebuie să facă teme și să participe la ore, nu pot ieși în parc, nu se pot juca sau plimba cu prietenii lor, nu înțeleg complet ce se întâmplă în jurul lor, sunt frustrați, plictisiți și poate chiar speriați. Prin urmare, cel mai probabil că mulți dintre ei ei își manifestă aceste nemulțumiri într-o manieră foarte vocală. Peste toate acestea, în cazul micilor delfinași, se adaugă și nemulțumirea că nu pot merge la bazin.

 Între noi fie vorba, acești copii sunt obișnuiți să își consume energia în apă, așa că vor trebui solicitați fizic, până la băița de seara, eventual printr-un program de exerciții deghizat în joculețe. Până acolo, însă, iată câteva idei de jocuri numai bune de inclus în programul zilnic de baie. Scopul acestora este să îi distreze pe cei mici, să îi stimuleze, să îi ajute să facă achiziții prin exploare și să țină vie dragostea pentru apă, bălăceală și înot. 

  1. Micul artist

Cei mai mulți dintre copii adoră să picteze si să deseneze. De fapt, pasiunea lor pentru culori este atât de mare încât se întâmplă să și-o exprime de pereți, pe uși, pe geamuri, pe televizor. Profitați de momentul băiței și improvizați o nouă tehnică de pictură: cea cu spumă. Cu siguranță vor fi foarte încăntați să întindă bulele pe faianță și să își lase liberă imaginația. 

  1. Jucării plutitoare

Baia va deveni un moment foarte plăcut și ușor de depășit dacă cel mic o percepe ca pe o nouă ocazie de joacă. Pentru a-i distrage atenția, poți umple cada cu diverse jucării plutitoare și să faci tot soiul de exerciții cu cel mic. De exemplu, îl poți ruga să scoată din cadă jucariile de o anumită culoare. De asemenea, îl poți ruga să sorteze jucăriile în formă de animale într-o parte și literele în cealaltă parte. 

  1. ABC- ul din cadă

Vei găsi în comerț literele alfabetului dintr-un material plutitor. Totusi, dacă nu ai noroc, atunci le poți confecționa chiar tu din baghetele de înot. Apoi poți desena cu spumă o literă, o cifră, sau chiar cuvinte formate din trei, patru litere, iar apoi cel mic va trebui să le reproducă în apă din literele plutitoare. 

  1. Păpușica murdară 

O altă metodă bună de a le distrage atenția copiilor este să punem în cadă lângă ei o păpușă, de preferabil de dimensiuni mai mari. Pe măsură ce curățați micuțului, îi povestiți despre fiecare parte a corpului, iar copilul trebuie, la rândul să spele păpușica. 

ancagrecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *