Cărți pentru copii care îi vor ajuta să se îndrăgostească de apă

Perioada de izolare este o provocare pentru noi toți, inclusiv și în mod special pentru părinți. Copiilor le este destul de greu să înțeleagă situația prin care trecem și le este aproape imposibil să accepte că nu au voie să iasă, să se joace și să se vadă cu prietenii lor. Drept urmare, toate aceste nemulțumiri se acumulează și se văd uneori în tantrumuri și crize de personalitate. Pentru a-i ajuta să depășească mai ușor această situație, am strâns astăzi o colecție de cărți disponibile pe Amazon atât pentru Kindle, cât și în format clasic, paperback. Cărțile de mai jos au fost atent selectate pentru a-i distra pe cei mici, pentru a-i ajuta să își depășească teama de apă și pentru a-i învăța că sportul trebuie să facă parte din stilul lor de viață. 

First Time At The Pool – Ryann Hall

Prima dată la piscină este semnată de Ryann Hall, mamă și autoare populară de cărți pentru copii. Aceasta este povestea micuței Kayleigh, care face cunoștință cu piscina. Alături de eroina curajoasă, micuții de acasă vor descoperi că nu au niciun motiv să se teamă de apă, iar aceasta poate fi chiar distractivă și sigură, dacă este folosită atunci când în apropiere se află toată familia. 

Cartea este disponibilă aici. 

Children’s Book About Swimming: A Kids Picture Book About Swimming With Photos and Fun Facts – Kindle Edtion

Această carte disponibilă în format Kindle le va atrage cu siguranță atenția copiilor cu vârste curpinse între 4 și 10 ani. Jennifer Garcia, autoarea lucrării, a adunat o serie de imagini subacvatice, precum și tot felul de trivia despre înot, lumea acvatică sau animăluțele acesteia. Din această carte, copiii vor învăța care este cea mai comună formă de înot, de ce urșii polari se numără printre cei mai buni înotători dintre animale și cât de mult își poate ține respirația un pinguin. 

Cartea este disponibilă aici. 

Barnabas Goes Swimming – Royden Lepp

Barnabas va fi ghidul micuților într-o călătorie plină de culoare prin pădurea Brookdale. Aici este lacul preferat al lui Barnabas, acolo unde se duce să înoate de fiecare dată când are ocazia. Dar vai, de această dată, pare că toți prietenii lui Barnabas sunt ocupați și nu are nimeni timp să meargă la înot cu el. 

Cartea este disponibilă aici. 

Splashdance: A Picture Book – Liz Starrin

Ricardo și Ursula sunt un om și un ursuleț cate se înțeleg foarte bine și care participă împreună la concursurile de înot, un sport la care amândoi sunt foarte buni. Din nefericire, se inventează o nouă regulă nedreaptă, respectiv aceea că ursuleții nu mai au voie să participe alături de oameni la concursuri. Supărată, Ursula se alăture unei trupe de animăluțe înotătoare și va face tot posibilul să câștige competiția. 

Cartea este disponibilă aici. 

Maisy Learns to Swim – Lucy Cousins

Atunci când Maisy și prietenii ei se înscriu la un curs de înot, ei vor constata că fiecare are ritmul lui. Eddie e primul intră în piscină, dar Maisy și Tallulah se cam codesc. Totuși, cu răbadare și cu exercițiu, toți prietenii vor învăța să plutească pe spate, să facă bule în apă și numeroase alte trucuri de înotători începători. 

Cartea este disponibilă aici. 

 

Photo by Ben White on Unsplash

ancagrecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *