Idei de jocuri în piscina gonflabilă sau în cadă 

Situația incertă în care ne aflăm are și un lucru bun. Ne stimulează creativitatea și ne pune imaginația la treabă, inclusiv în relaționarea cu cei mici. Deși nu pare, adevărul este că am intrat toți într-o cursă silențioasă de anduranță în care trebuie să învățăm să ne dozăm resursele, să ne alimentăm și să ne odihnim suficient. 

Perioada de autoizolare vine cu propriul set de provocări pentru părinți, dar și pentru copii. Dacă adulții se pot simți presați din cauza programului încărcat, a nediferențierii între locul de relaxare și locul de muncă, din cauza incertitudinii cu privire la contextul social, copiii se confruntă și ei cu propriile dificultăți de adaptare. Programul dat peste cap, lipsa colegilor de la grădiniță sau de la școală, poate dorul de bunici și de prieteni sunt elemente care pot duce la schimbări de comportament.

 În vreme ce un adult are la dispoziție uneltele necesare pentru identificarea și exprimarea dorințelor, nevoilor, neajunsurilor, frustrărilor, până la o anumită vârstă copiii sunt lipsiți de toate acestea și vor refula în diferite maniere. Chiar dacă sunt mici, să nu vă faceți iluzia că nu resimt dezechilibrul prin care trecem în această perioadă.

Pentru a-i ajuta să treacă mai ușor peste autoizolare, putem da toți dovadă de un inventivitate de dragul lor. Prin urmare, astăzi vă propun câteva idei de jocuri pentru cădiță astfel încât cel mic să nu se plcitisească acasă și nici să nu de dezobișnuiască de tot de ideea educației acvatice. Dacă vă numărați printre norocoșii care stau la curte sau aveți un balcon mare, însorit, puteți să scoateți cădița gonflabilă, pe măsură ce ne apropiem de temperaturile de vară. 

Ghivece de flori 

Dacă aveți prin casă ghivece de flori (desigur, din plastic), ele pot fi o jucărie ideală pentru bălăceala în piscina gonflabilă. Vă puteți juca cu volumele acestora, puteți construi turnulețe pe care să turnați apa sau vă puteți distra cu apa care se scurge prin găurile din fundurile ghivecelor. 

Texturi diferite

Dacă micuțul are jucăria preferată pentru bălăceală, puteți pune lângă aceasta diferite alte elemente astfel încât copilul să poată experiemente diferite texturi. Îi puteți oferi un prosopel mic, de bumbac, un burete, o lufă și o jucărie de plastic, iar cel mic va experimenta fascinat comportamentul diferitelor obiecte atunci când sunt scufundate în apă. 

Plutește sau se scufundă?

O altă metodă de a-l distra și de a-l stimula pe cel mic este să îl invitați să descopere singur ce tip de obiecte se scufundă și ce obiecte stau la suprafață. În măsura în care vârsta permite acest lucru, puteți să îi explicați cum și de ce au loc aceste fenomene. 

Balonașe de săpun

Atunci când se află în cadă sau în piscina gonflabilă reprezintă cel mai bun moment pentru a vă juca împreună cu baloanele de săpun care nu îl vor uda pe hăinuțe și nici nu vor lăsa urme prin casă. Încurajați-l să sufle baloanele de săpun prin ambele orificii și pentru a-i stimula coordonarea ochi-mână, rugați-l să prindă câteva. 

 

Photo by Lubomirkin on Unsplash
 

ancagrecu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *