Despre mine

Pasiunea mea pentru sport m-a însoțit toată viața și am fost îndrăgostită de când mă știu de natație. Datorită acestei pasiuni am obținut titlul de doctor în educație acvatică, primul din țară în acest domeniu.

În drumul plin până la acest titlu, am absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport, secția natație apoi am obținut un masterat în Antropologie motrică. În timp ce îmi aprofundam cunostitele teoretice, am constatat că, practic, obiceiurile noastre din copilărie, simple și sănătoase, ca bătutul mingiei în spatele blocului, cursele pe biciclete și chiar vechiul șotron, au început să dispară încet dar sigur.

Tocmai de aceea, mi-am dat seama că e nevoie de o educație a mișcării, a efectelor pe care aceasta le are asupra dezvoltării copiilor noștri. Dintre toate opțiunile, educația acvatică mi s-a părut un domeniu fascinant, tocmai pentru că este un sport recomandat încă de la naștere. Încă de la primele zile de viață, copiii se simt comod în mediul acvatic și deprind mișcări și obiceiuri care contribuie într-o manieră spectaculoasă la dezvoltarea lor fizică și intelectuală.

De altfel, am avut ocazia să aprofundez acest lucru în cadrul cursurilor de formatori acvatici în domeniul programelor de educație acvatică pentru copilul nou născut și mic sănătos, precum și cu nevoi speciale pe care le-am absolvit în 2006, respectiv în 2011.

În prezent, sunt manager al clubului de educație Acvatică Baby Spa, unul dintre proiectele mele de suflet. În cadrul acestuia, am ocazia să planific, să dezvolt, să implementez și să monitorizez noi strategii de educație acvatică și înot.

 

SalveazăSalvează

SalveazăSalvează